
Ainekset: |
|
1,25 dl | vehnäjauhoja |
1 dl | sokeroimatonta kaakaota |
1 tl | leivinjauhetta |
1/2 tl | suolaa |
4 | kananmunaa |
1,5 dl | sokeria |
2 rkl | Keiju rypsiöljyä |
Ainekset kreemi: |
|
125 g | Keiju Paahdetut siemenet -levitettä (1 prk) |
2 dl | tomusokeria |
1/2 tl | kanelia |
tai raastettu luomuappelsiinin kuori |
Valmistusohje
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao, leivinjauhe ja suola ja laita sivuun odottamaan.
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi ja sekoita lopuksi joukkoon ruokaöljy.
Lisää jauhoseos rauhallisesti käännellen muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin keskiosassa n. 10 minuuttia.
Kun käärit lämpimän pohjan kostutetun pyyhkeen ja leivinpaperin kanssa rullalle jäähtymään, se ei repeile pinnasta, kun käärit täytetyn tortun rullalle. Tee näin: Levitä kylmällä vedellä kostutettu keittiöpyyhe työpöydälle ja laita sen päälle leivinpaperi. Siivilöi paperille kaakaojauhetta. Kumoa kypsä pohja kaakaoidulle leivinpaperille ja irrota paistopaperi varovasti tortun pinnalta ja laita se sitten takaisin pohjan päälle.
Kääri lämmin pohja kevyesti löyhälle rullalle keittiöpyyhkeen kanssa ja anna tortun jäähtyä rauhassa rullalle käärittynä.
Keiju Paahdetut Siemenet -kreemi
Jos haluat muhkeamman täytteen ja pursotuksia kääretortun pinnalle tee tästä annoksesta kaksinkertainen. Jos maustat kreemin kanelilla, älä kuitenkaan lisää sitä kaksinkertaista määrää.
Vatkaa nopeasti levite notkeaksi ja lisää tomusokeri ja mahdolliset mausteet joukkoon ja vatkaa vielä sen verran että seos on tasainen.
Kääri jäähtynyt torttupohja varovasti auki ja poista leivinpaperi sen päältä. Levitä täyte pohjan pinnalle ja kääri torttu varovasti takaisin rullalle. Pursota kreemillä koristeita tortun pinnalle ja tee viiruja tortun pintaan sulatetulla valkosuklaalla.
Laita torttu jääkaappiin mielellään muutamaksi tunniksi.