
Pohja | |
6 dl | vettä |
2 tl | kuivahiivaa |
15 dl | karkeaa vehnäjauhoa |
4 tl | suolaa |
1/4 prk | Keiju Rouhitut pähkinät -levitettä |
Tomaattikastike | |
400 g | tomaattimurskaa |
2 dl | tomaattipyreetä |
2 tl | suolaa |
2 tl | sokeria |
1 tl | mustapippuria |
2 tl | kuivattua tai tuoretta timjamia |
Pinnalle | |
400 g | vuohenjuustoa |
marinoituja artisokansydämiä 1 prk (n.200g) | |
2 pientä punasipulia siivutettuna | |
1 pnt | villirucolaa |
1/4 prk | Keiju Rouhitut pähkinät -levitettä |
Valmistusohje
Valmista pizzapohja sekoittamalla kädenlämpöiseen veteen hiiva, osa jauhoista ja suola. Alusta taikinaksi ja lisää joukkoon Keiju Rouhitut pähkinät -levite sekä loput jauhot. Vaivaa taikinaa yleiskoneella noin viisi minuuttia ja kohota hetki.
Valmista tomaattikastike sekoittamalla kaikki kastikkeen aineet kattilassa ja keitä kokoon noin puoleen määrästä.
Jaa taikina neljään osaan ja kauli tasaiseksi. Lisää tomaattikastike ja siivutettu vuohenjuusto. Siivuta artisokan sydämet ja punasipuli ohuiksi siivuiksi.
Tee foliosta ja leivinpaperista alusta pizzalle, jonka avulla se on helppo nostaa grilliin, leivinpaperi pizzapohjaa vastaan. Grillaa pizzaa hetki, kunnes pohja hieman kypsyy, voit poistaa alustan ja grillata pizzan kypsäksi, jolloin pohja saa paremmin makua ja rapeutta. Sulje grillin kansi hetkeksi, jotta vuohenjuustotkin sulavat kunnolla. Lisää vuohenjuustopizzan päälle nokareita Keiju Rouhitut pähkinät -levitettä sekä tuoretta rucolaa.
Pizzat voit paistaa myös 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Vaikeusaste: helppo
(soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä selleriä)