Resepti
Raaka-aineet |
|
1 rkl |
fenkolinsiemeniä
|
1/4 pala |
hiivaa
|
5 dl |
kädenlämpöistä vettä
|
1 rkl |
hunajaa
|
1/2 tl |
suolaa
|
5 dl |
ruisjauhoja
|
5 dl |
vehnäjauhoja
|
25 g |
Keiju Juokseva 500 ml
|
voiteluun 1 valkuainen
|
|
pinnalle kuorimattomia seesaminsiemeniä, rosmariinia ja sormisuolaa
|
Valmistusohje
Hienonna fenkoli morttelissa. Lisää veteen hiiva, fenkoli, suola ja hunaja. Lisää jauhoja vähitellen, ensin kauhalla sekoittaen. Alusta taikina tasaiseksi käsin, lisää loppuvaiheessa huoneenlämpöinen Keiju Juokseva. Anna kohota liinan alla puoli tuntia. Jaa taikina paloiksi ja pyöritä palloiksi. Kauli ohuita leipiä jauhojen avulla. Rei´itä haarukalla ja voitele valkuaisella, ripota pintaan hiukan seesaminsiemeniä ja mausteita. Paista näkkileipiä uunin keskitasolla 250 asteessa noin 6 minuuttia.